Carpe Fucking Diem | Inspiratie | Fotoboek | My Dutch Home
Carpe fucking diem | Inspiratie
Posted on 27/09/2017 in Exhibition · Inspiration · Photography

carpefucking_diem_bedsheet

MUSEA EN FOTOBOEKEN

Met het najaar in het vooruitzicht, vind ik het altijd weer heerlijk om naar musea of exposities te gaan. Afgelopen weekend werd het seizoen voor mij ingeluid met Unseen fotofestival op het Westergasterrein in Amsterdam. Naast het slenteren langs de inspirerende foto’s, besteed ik vaak de meeste tijd in Bookshop, ‘Carpe Fucking Diem’ is een van de twee boeken die ik daar vond.
omslag_carpe_fucking_diem_brotherus

VISUEEL EMOTIONEEL VERHAAL

De monografie ‘Carpe Fucking Diem’ fotografe Elina Brotherus uit Helsinki, kreeg voor mij vooral de aandacht door de prachtige omslag. Deze omslag geeft toegang tot een visueel autobiografisch emotioneel verhaal:

De serie richt zich op een onderwerp wat nog steeds wel een taboe is: dat van onvrijwillige kinderloosheid. Met dit werk keert Elina Brothers terug naar de autobiografische documentaire waar ze bekend om werd in de late jaren 1990. We volgen haar door tijden van afwisselend hoop en misleiding, met het onderscheppen van kalender pagina’s waaruit blijkt dat er nog een jaar voorbij is. Door het gebruik van verschillend papier en diverse grafische stijlen, neemt dit ambitieuze boek de toeschouwer op een tactiele, visuele en emotionele rit naar de menselijke conditie. Het geeft een stem aan een verrassend groot aantal vrouwen en mannen wiens ervaring zelden verwoord is in kunst of in het leven.

Dit prachtige en indrukwekkende boek is verkrijgbaar via Kehrer.

Liefs, Winny

P.S. Op de hoogte blijven van mijn blog berichten? Vul linksonder op de pagina je mailadres in!

carpe_fucking_diem_moon


laat een reactie achter