Happy Winter Plants | Sustainability | My Dutch Home
Happy winter plants | Sustainability
Posted on 21/10/2015 in Advice · My Dutch Home · Photography

magazines_emeraldisle_mydutchhome_winnypepping

PLANTENGELUK

Wist je dat planten een positief effect op je gezondheid en je humeur hebben? Écht, we worden er een stuk gelukkiger van. In de herfst en winter kunnen we dat wel gebruiken! Een van de tips die ik je wil geven naar aanleiding van een eerder blog bericht ‘Het Plantenlaboratorium‘.

In de winter is het vaak droger in huis door de verwarming. Eigenlijk zijn deze omstandigheden niet goed voor planten. Veel planten gaan in de winter een periode van rust in. Hoewel ze een periode van rust ingaan met minder vocht en minder voeding, is de warmte niet goed. Dan is het handig om je planten op een koelere plek te zetten, bijvoorbeeld een zolder, serre of een kasje.

Helaas heb ik dit allemaal (nog) niet, daarom ben ik blij dat ik voor makkelijke planten heb gekozen afgelopen voorjaar, die onder wat drogere omstandigheden kunnen leven.

MAKKELIJKE PLANTEN

Een aantal makkelijke planten op een rijtje met info en tips uit Het Plantenlab en van mij:

plantenoverzicht_makkelijk_mydutchhome

Planten zijn de woontrend van 2015. We worden weer blij van kamerplanten! Wellicht heb jij inmiddels ook een aardige plantencollectie, een botanische print is een mooie aanvulling daarop. Bovenstaande foto uit de serie Emerald Isle is te koop via mijn webshop.

Ik wens je een fijne herfst en winter met veel plantengeluk!

Liefs,

Winny

bron:
Het Plantenlab – Judith Baehner – dit boek is te koop bij Bol.com
Het Groenlab – blog van Judith


laat een reactie achter