Berlin Screams | Travel - My Dutch Home
Berlin Screams | Travel
Posted on 26/05/2015 in Photography · Travel

mydutchhom_aroundtheworld_book_

Berlijn schreeuwde van bovenaf mijn wishlist. Nadat bijna alle vakantieplannen van afgelopen jaar een beetje in de soep zijn gelopen, durfde ik bijna niet te denken of te bloggen over deze trip. Samen met mijn vriend en 2 vrienden stapten we met Hemelvaart dan toch echt de auto in richting Berlijn.

Deze keer wilde ik me daarom vooral laten verrassen door de stad. Toch is een gids en plattegrond wel zo handig.

Het lijkt me leuk om je te inspireren om ook naar Berlijn te gaan of om herinneringen naar boven te laten komen!

De 100%-gidsen van steden vind ik altijd heel fijn als ik voor het eerst in een stad kom. Een van mijn reisgenoten ontdekte deze gids als app, met hele leuke tips, routes en achtergrond informatie. Een voordeel ten opzichte van een papieren gids is dat de app regelmatig geupdate wordt.

Normaal vind ik het leuk om bepaalde hotspots te vinden. Via blogs en Instagram kom ik vaak snel op goede ideeën. Op de Berlijn-blog van Marjolein, een Nederlandse blogster woonachtig in Berlijn, heb ik me wel een beetje kunnen voorbereiden op deze stedentrip en te bepalen in welk stadsdeel we wilden verblijven.

Snapshots Airbnb Kreuzberg

Snapshots Airbnb Kreuzberg

We verbleven in Kreuzberg. Ons appartement hadden we gevonden via Airbnb. Groot genoeg om met z’n vieren te verblijven, creatief ingericht, vlakbij typisch Duitse spots als Curry36, de beste Curryworst tent van Berlijn en het Victoriapark met een Biergarten. Heel belangrijk ;)!

Op reis vind ik het extra leuk om op een inspirerende plek terecht te komen. Berlijn is erg groot en daarmee zie je niet in alle stadsdelen veel toeristen. Natuurlijk wel op de highlights als Branden Burger Tor, Holocaust monument, Checkpoint Charlie en Topografie des Terrors. Toch zijn het interessante plekken, een must om te bezoeken en je bent al snel weer uit de drukte. Ik vond het een goede basis om de stad verder te verkennen.

Het leuke van Berlijn is dat er op elke hoek bijna wel een leuke eet- of koffiezaakje zit en het is niet duur. Verder zijn er natuurlijk ook veel verborgen plekjes. Zo kwamen we op de bovenste verdieping van een winkelcentrum in Neukölln terecht, een parkeeretage omgebouwd tot dakterras. Wat een geweldig uitzicht! Een leuk alternatief voor de Fernsehturm, waarvoor we te laat waren om een kaartje te reserveren.

Snapshots Tempelhof

Snapshots Tempelhof

Snapshots van één van de stadstuintjes

Snapshots van één van de stadstuintjes

Als fietsliefhebbers hadden we ook een dag fietsen gehuurd. Bij de meeste fietsenzaken kun je fietsen huren. Ze zijn wel snel verhuurd, dus je moet er een beetje op tijd bij zijn of vooraf reserveren. Ook is er een fietsenhuursysteem op straat te vinden, wij vonden dit relatief duur. Ook hebben we een dag met de metro gereisd, als je met een groep(je) bent is de groeps-dagkaart de allergoedkoopste optie.

Er is heel veel te doen in deze stad. Er is toch nog één ding welke ik met je wil delen. De dag dat we fietsen hadden gehuurd, fietsten we naar Tempelhof, het oude militair vliegveld van Berlijn wat nu een recreatieterrein geworden is. Onderweg haalden we broodjes bij de bakker en ontbeten op de startbaan! Het terrein is enorm en heel grappig om rond te fietsen, te skaten of te picknicken. Ook is hier één van de stadstuintjes te vinden die zich door heel Berlijn ontpoppen.

De volgende keer zou ik graag naar een Fleamarket, de Botanische tuinen en het Olympisch dorp van Berlijn willen gaan.

Echt een leuke stad om te bezoeken met vrienden!

Ben jij wel eens in Berlijn geweest? Over welke stad droom jij om naar toe te gaan?

Liefs, Winny

P.S. Op zoek naar nog meer leuke (design) hotspots van Berlijn? Sinds vandaag is The Berlin Guide van Petite Passport te downloaden. Helaas heb ik hem net moeten missen…


laat een reactie achter