5 tips extra in de voorjaarsstemming te komen | Life - My Dutch Home
5 tips extra in de voorjaarsstemming te komen | Life
Posted on 15/04/2015 in Family & Friends · Inspiration · Life

mydutchhome_winnypepping_aroundtheworld_bird_palm_

VITAMINE-D
Het voorjaar kun je nu niet meer ontlopen! Fijn is dat hè, heerlijk je vitamine-D weer aanvullen. En dat is extra genieten nu de rust weer wedergekeerd is.

Het laatste deel van de winter hebben we helaas toch niet af kunnen sluiten met de wintersport. Afgelopen jaar lopen onze vakanties anders dan bedacht. Zo blijkt maar weer dat het leven niet altijd te plannen is. Mijn vriend werd net voor de wintersport ziek. Een doorgebroken blindedarm ontsteking, dat is echt geen pretje. Gelukkig is hij er nu weer bovenop en kunnen we volop van het voorjaar genieten!

VOORJAARSGEVOEL IN DE STAD

Afgelopen weken kreeg ik al steeds meer het voorjaarsgevoel. Dat kwam door de volgende dingen:
>Ik luister ’s ochtends heel bewust naar de merels die je nu weer hoort fluiten. Afgelopen tijd zijn we veel in het oosten van het land geweest bij de familie van mijn vriend en daar kun je ze heel goed horen! Maar ook bij ons huisje in het centrum van Amsterdam is het geluid niet te missen.

> Heerlijk op mijn fiets springen in de zon, geeft ook echt zo’n voorjaarsgevoel. Samen met mijn vriend heb ik inmiddels door verschillende delen van Amsterdam getourt. In het weekend maar ook gewoon op een doordeweekse avond na het eten. Wat kan een avond dan lang duren als je lekker wat onderneemt en het nog lang licht is! Zo ontdekten we zomaar nieuwe plekjes. Niet geheel zonder doel, we zijn namelijk aan het onderzoeken in welke wijk van Amsterdam we zouden willen wonen voor een koophuis. Je zult misschien wel denken, jullie zijn net verhuisd. Dat klopt, we huren nu en kopen is toch wel een heel goed idee in deze tijd. We gaan dus rustig aan op ontdekkingstocht, en hoe kan dat beter dan in het voorjaar!

> Als het weer wat warmer wordt heb ik altijd meteen weer zin om andere kleding te gaan dragen. Ik pak de meest ‘zonnige’ kleding uit mijn kast. En dat is niet veel, want ik draag meestal zwart en donker blauw. Ik ga dan ook aankomend weekend m’n winterse kleding wisselen met mijn voorjaars/zomer collectie en duik ik de kelder in. Wat dan weer net niet mijn grootste hobby is. Die dikke trui hou ik dan nog wel even apart, voor die ene keer dat ik bij het kampvuur zit.

> Ik heb spontaan heel veel behoefte om meer groen en bloemen in huis te halen. Misschien ter compensatie omdat we geen tuin meer hebben. Hier word ik echt zo vrolijk van! Daarom binnenkort meer hierover. Jij hebt vast wel een balkon of tuin, dan zou ik zeker je groene vingers uitsteken.

> En nog het allerfijnste, lekker veel fotograferen. Aangezien ik met bestaand licht fotografeer ben ik altijd weer blij als het voorjaar wordt. Ik ben dan ook gestart met een nieuwe serie. Altijd weer spannend, analoge fotografie!

Kortom als je het voorjaarsgevoel nog eens extra bewust wilt beleven, luister naar de vogels, stap op je fiets of ga lekker wandelen, pak je voorjaarskleding tevoorschijn, duik de tuin in en pak je camera. Want fotograferen vind je ook vast leuk!

Liefs, Winny

P.S. Je kunt o.a. mijn ontdekkingstocht door Amsterdam volgen op mijn instagram. Welke typische voorjaarsdingen heb jij ondernomen?


laat een reactie achter