'Mannenliefde' | Recept - My Dutch Home
‘Mannenliefde’ | Recept
Posted on 18/01/2015 in Family & Friends · Finefood · Life · My Dutch Home · Photography

1_bush_cmyk
Ik hou van ‘Mannenliefde’. Al 3 jaar lang ben ik samen met mijn ‘grote inspiratiebron’, oftewel mijn grote liefde. Om dit te vieren proostten we vannacht om 12 uur met een speciaal biertje (mannenliefde genaamd) van onze onderburen Oedipus terwijl er prachtig siervuurwerk in de verte werd afgeschoten. Alsof we het hadden besteld.

Tijdens onze prille liefde kreeg mijn vriend al snel de vraag of ik foto’s van hem mocht maken voor mijn volgende fotoserie. Uiteindelijk bleek dit een serie te worden die over ons beide ging. Hij kon niet meer terug!

Ook vandaag was het feest! Bij de koffie serveerde ik zelfgemaakte Boeren Appelcake. Gemaakt van speltmeel, oerzoet en palmsuiker. Tja, liefde gaat door de maag!

Boeren Appelcake

Temperatuur: 150 graden
Baktijd: 65-75 min.

Wat heb je nodig?
– 4 eieren
– 200 gr speltmeel
– 2 tl bakpoeder
– 2 mildzoete appels (bijv. Jonagold)
– 100 gr oerzoet
– 25 gr palmsuiker
– 200 gr roomboter
– ½ citroen
– 1 mespunt zout
– 2 tl kaneel

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
2. Schil de appels en snijd of rasp ze in plakjes en doe ze in een kom. Rasp de schil van de citroen en pers hem uit boven de appel. Meng de appel, kaneel en de citroenrasp in de kom
3. Klop de boter, oerzoet, palmsuiker en het zout in een keukenmachine in 10 min. Tot een licht romig mengsel. Voeg de eieren en het speltmeel in één keer toe en meng het geheel op de laagste stand tot een glad beslag. Mix het vervolgens nog op de hoogste snelheid tot een luchtig beslag. Spatel de appelstukjes door het beslag. Vet de cakevorm in en bestuif met wat speltmeel. Schep het beslag in de cakevorm, strijk de bovenkant glad met een spatel. Schuif de cakevorm in de oven, 1 richel onder het midden. Bak de cake in 65-75 min. goudbruin en gaar.
4. Als je er een satéstokje in steekt en deze er schoon uitkomt, is de cake gaar. Neem de cakevorm uit de oven en laat 5 min. in de vorm afkoelen. Laat de cake voorzichtig uit de vorm glijden, plaats hem op een rooster en laat verder afkoelen. Snijd de afgekoelde cake vlak voor het serveren in plakken.

Wij aten hem toen hij nog lauw warm was, extra lekker!

Om dit jubileum nog uitgebreider te vieren gaan we vanavond naar Café Restaurant De Plantage, een nieuw restaurant aan de rand van Artis. Ook de vrouw moet verwend worden natuurlijk.

De foto komt uit de serie: Around the World

Liefs, Winny

PS. Ik hoor het graag als je dit recept hebt geprobeerd! Laat je het me weten?


laat een reactie achter